Légtánc

Aerial Fitness / Légtorna / Légtánc

Az Aerial Fitness órákon a cirkusz-, és a showműsorok világából ismert, de manapság már az edzőtermekben is egyre népszerűbb légtorna eszközökön edzünk és táncolunk: hammock és silk.

A hammock egy, vagy két ponton van felfüggesztve, egy hurok szerűen a levegőben lógó anyag. Ennek segítségével erősítünk, és sajátítjuk el az alapvető mozdulatokat.

A silk pedig egy függesztési pontból a földig lelógó kétszárú anyag.

A légtorna fejleszti az állóképességet, az egyensúlyt és a hajlékonyságot. Kiválóan formálja az alakot, erősít, tónusossá teszi izmainkat és folyamatos kihívás testnek és szellemnek egyaránt.

A fejjel lefele lógás nem csupán különleges érzés, de jótékony hatással van egészségünkre, elménkre, frissíti a vérkeringést, nyújtja és tehermentesíti a gerincet.

Az órákon saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk az eszközön. látványos akrobatikus elemeket, egymásra épülő mozdulatsorokat sajátítunk el el.

Az erőnlét mellett nagyon fontos a hajlékonyság is. Ezzel is foglalkozunk minden alkalommal. Egyrészt, hogy lenyújtsuk a megerőltetett izmokat, másrészt pedig, hogy fokozzuk a lazaságot, az egyre szebb kivitelezés céljából.

Az elsődleges cél mindig a szerbiztonság kialakítása.

*Jajj, nem fogok leesni?

- Nem! Addig nem fogsz magasra menni, amíg nincs meg az megfelelő erőd, és magabiztosságod! Mindent csak fokozatosan lépésről lépésre (:

Ha már magabiztosan sikerült elsajátítani több kisebb kombinációt, ezeket zenére kis koreográfiába fűzzük.
Mit hozz magaddal az órákra?
- cicanadrág (bokáig, vagy vádli középig érő),
- szűk felső (ami nem lóg le, ha fejjel lefelé lógsz),
- vizet.

Az óra felépítése:
10 perc bemelegítés,
40 perc légtorna,
10 perc nyújtás.
*Lehetőség van egyéni, vagy páros magán órára is.

ÓRÁK

Kedden / Betti
17.30-18.30-ig 10 év alatti korosztály
18.30-19.30-ig 10 év fölötti korosztály

Csütörtökön / Betti
17.30-18.30-ig 10 év alatti korosztály
18.30-19.30-ig 10 év fölötti korosztály